Ali veste, da lahko sami iz olja, ki ostane po cvrtju, naredite dišečo svečo? Kar pomeni, da svečo naredite iz lokalnega in povsem odsluženega vira. In ker je rastlinskega izvora, je ogljično povsem nevtralna. 

Tudi o tem se bomo pogovarjali v sredo, 21. oktobra 2020, ob 17. uri. V spletnem pogovoru, s katerim CUP v mestu nadaljuje predstavitev dobrih praks na področju predelave in ponovne uporabe, bomo predstavili slovensko socialno podjetje BOLJE. V pogovoru bomo nizali dobre prakse tega izjemnega podjetja, kot bi nizali bisere na čudovito ogrlico. Pogovarjali se bomo tudi o podjetnosti, ki vključuje človeka in njegovo dostojanstvo.

Na dogodek se prijavite TUKAJ. Prijave zbiramo do torka 20. oktobra 2020, ko bomo poslali  podatke za vključitev v spletni pogovor.

Socialno podjetje BOLJE edino v Sloveniji predeluje odpadno jedilno olje in je prejemnik nagrad za idejo predelave odpadnega olja v sveče.

Ali veste, koliko onesnaži liter jedilnega olja?

Z 1 litrom neustrezno zavrženega odpadnega jedilnega olja lahko onesnažimo tudi do 1.000 litrov vode. Ta količina vode je enaka količini, ki jo povprečen Evropejec porabi v 6 dneh.

Kaj je BOLJE?

Socialno podjetje BOLJE je pobudnik ozaveščanja javnosti o problematiki odpadnih jedilnih olj. Za otroke in mladino izvajajo delavnice recikliranja odpadnega olja. Ustanovljeno je, da bi zaposlovalo najbolj ranljive skupine ljudi na trgu dela. Ne zanima jih zgolj pridobivanje dobička, temveč zaposlovanje najtežje zaposljivih skupin ljudi, sofinanciranje delovanja društva Ozara Slovenija, razvoj novih storitev ter kreiranje novih delovnih mest za ranljive skupine ljudi. Svet spreminjajo na bolje od leta 2014.

Pridružite se nam v spletnem pogovoru v sredo, 21. oktobra 2020, ob 17. uri. PRIJAVITE SE TUKAJ. Poslali vam bomo nadaljnje informacije.

Preveri vse izdelke