CUP v mestu je skupaj z Društvom Mali grafiki zasnoval 8-mesečni cikel četrtkovih ustvarjalnic za otroke, stare od 5 let dalje. Otroci so povabljeni, da se prve ustvarjalnice iz rabljenih predmetov udeležijo v četrtek, 24. septembra, ob 17.30 uri v prostorih Društva Mali grafiki v Gregorčičevi ulici 21 v izoli, to je v prostorih stare italijanske šole.

Menotrica Barbara Motoh je pripravila 8-mesečni program, s katerim bo otrokom vsak četrtek med 17.30 in 19. uro omogočila mnoga ustvarjalna raziskovalnja in eksperimente. Prijave na delavnice zbira po telefonu 069 704 989.

Na tedenskih brezplačnih ustvarjalnicah bodo raziskovali ponovno uporabo odsluženih predmetov, predelavo in posege, s katerimi bodo materialom in predmetom dali novo namembnost.

Prvi ustvarjalni izziv bo prenova pohištva

Udeleženci bodo stole, pručke, police osvežili in preoblekli z uporabo revij in nekaj drugih materialov. Jesenski mesec oktober je mentorica Barbara Motoh, ki ima več kot dve desetletji izkušenj dela z otroci, namenila predelavi oblačil. Na vrsti bo rezanje, šivanje, krojenje, slikanje na tekstil. Za tem bo kmalu čas za inovativno uporabo predmetov in materialov za okrasje in aranžmaje. November in december sta meseca praznikov.

Ko se CUP v mestu združi z Društvom Mali grafiki,  nastane prisrčno Matkino in Barbarino video povabilo:

Vsaka četrtkova ustvarjalnica bo priložnost za ustvarjalno pustolovščino iz materialov, ki jih bo zagotavljal CUP v mestu. Zadnja ustvarjalna delavnica – ustvarjalnica – bo 27. maja 2021. 

Četrtkove ustvarjalne delavnice potekajo v sklopu projekta LAS Istre Uporabni odpadki – prenos dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način, ki ga sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj.

Preveri vse izdelke