V delavnici Društva Mali grafiki bodo od 10. do 14. avgusta, med 9.30 in 12. uro, poletne ustvarjalne delavnice iz rabljenih predmetov za otroke, starejše od 5 let. Delavnice potekajo v sodelovanju s CUP v mestu in so brezplačne, saj so del projekta LAS Istre – Uporabni odpadki, ki ga sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj. Starši imajo možnost dogovora za varstvo otrok. 

Julijske ustvarjalne delavnice so bile zelo uspešne.

Zato se v CUP v mestu in Društvu Mali grafiki veselimo drugega termina počitniških delavnic.  Delavnice bo tudi tokrat vodila mentorica Barbara Motoh, ki ima dve desetletji izkušenj dela z otroki. Za delavnice v drugem terminu je vnesla spremembe tako, da se bodo razlikovale od julijskih. Vsem delavnicam ostaja skupno, da so dobra praksa ponovne uporabe predmetov in materialov na inovativen način. Nekatere starše bo razveselila možnost, da z mentorico dogovorijo varstvo otrok.

Prijave so obvezne, saj je število mest omejeno. Otroka, starejšega od 5 let, prijavite v prostorih CUP na Muzčevi ulici 7 v Izoli ali mentorici Barbari Motoh po telefonu 069 704 989. V času delavnic je omogočeno varstvo otrok po dogovoru z Barbaro Motoh. 

Izkušnjo udeležencev prvega termina ustvarjalnih delavnic za otroke 5+ prikazuje prispevek TV Koper Capodistria, objavljen v Primorski kroniki.

ponovna uporaba predmetov

Kako lahko odsluženim ali navidez neuporabnim predmetom vdahnemo novo življenje? To so spoznavali otroci s pomočjo izolskega Centra uporabnih predmetov in društva Malih grafikov. Ustvarjalne delavnice so del projekta Las Istre – Uporabni odpadki. Gre za primer dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način.Prispevek je pripravila Simona Horvat.

Objavil/a TV Koper Capodistria dne Petek, 24. julij 2020

 

TERMIN DELAVNIC 10.-14. 8. 2020

PROGRAM po dnevih, od 9.30 do 12.00: 

Ponedeljek, 10. 8. –  Viseči vrtovi iz pločevink

Torek, 11. 8. – Reciklaža oblačila (nakupovalne vrečke iz majic, nahrbtiniki torbe in kavbojk)

Sreda 12. 8. – Mozaik iz odpadnih materialov

Četrtek, 13. 8. – Lutke iz odpadnega materiala

Petek, 14. 8. – Umetnije in kaširanega papirja

Ustvarjalne delavnice za otroke so del projekta LAS Istre Uporabni odpadki – prenos dobre prakse zmanjševanja odpadkov na inovativen in okolju prijazen način, ki ga sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropski sklad za regionalni razvoj.

Pri izvedbi dogodkov upoštevali navodila in priporočila za izvajanje posameznih dejavnosti z namenom preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, kot jih priporoča NIJZ – Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Preveri vse izdelke